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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  22/08/2017
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  BANCHERO, G.; GANZABAL, A.; MONTOSSI, F.; SAN JULIAN, R.
Afiliación :  GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDRES RICARDO GANZABAL PLANINICH, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Sistemas ovinos intensivos del Uruguay.
Fecha de publicación :  1999
Fuente / Imprenta :  In: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay. Calidad y rendimiento de carne vacuna y ovina en sistemas de intensificación variable: Informe de avance del proyecto período 1998-1999. Montevideo (Uruguay): INIA, 1999.
Páginas :  p. 138-178
Idioma :  Español
Notas :  Contiene formato para la formulación de proyectos de investigación.
Thesagro :  OVINOS; PRODUCCION DE CARNE; URUGUAY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO22108 - 1INIPL - PP636 INIcEN 5452

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  26/09/2014
Actualizado :  18/03/2022
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  B - 2
Autor :  IBÁÑEZ, F.; REZANO, A.; FREDES, A.; RODRIGUEZ, G.; REGGIO, A.; VILARÓ, F.
Afiliación :  FACUNDO IBÁÑEZ SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANABELA REZANO MATKOVICH, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ALEJANDRO DAVID FREDES SIVOPLAS, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO ADOLFO RODRIGUEZ TEXEIRA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ADRIANA MARIA REGGIO BIGANZOLI, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; FRANCISCO LUIS VILARO PAREJA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Development of a rapid microplate assay for determining pungency in onion breeding program.
Fecha de publicación :  2012
Fuente / Imprenta :  Acta Horticulturae (ISHS), 2012, no. 935, p. 61-65.
ISSN :  0567-7572
DOI :  10.17660/ActaHortic.2012.935.8
Idioma :  Inglés
Notas :  XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC2010): International Symposium on New Developments in Plant Genetics and Breeding.
Contenido :  ABSTRACT. Onions with low levels of pungency and sweet flavor are becoming popular with consumers on an international level. The trend of greater demand in the international market will continue as sweet onions are introduced and promoted as a specialty item. Large-scale screening of onion bulbs for pungency requires a fast and cost-efficient method. The original method which was proposed by Schwimmer and Weston (1961), it is slow and tedious when large quantity of samples is analyzed in breeding programs. Moreover, it involves the use of dinitrophenylhydrazine, a chemical difficult to handle and very toxic. In our breeding program for developing low pungency cultivars, the screening is performed for more than 3000 bulbs annually. A 96-well microplate procedure for pyruvic acid analysis was developed in order to screen a large number of onion bulbs in our breeding rogram. The new method is based on the selective reaction of p-dimethylaminobenzaldehyde with enzymatically produced pyruvic acid. Analysis conditions were optimized with Response Surface Modelling using a Box-Behnken Design. With this method it is possible to determine the pyruvic acid content in 96 onion bulbs in just a few minutes. In a test using our cultivars, this method showed high correlations with spectrophotometric method (R2>0.95).
Thesagro :  AJO.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100116 - 1PXIAP - DDPP/ACTA HORTICULTURAE/2012/935
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